Lutam i prepuštam se čarima Rima

Les Etoiles Rooftop, Hotel Atlante Star

Ako bih htela da pronađem mir i odmorim se od turističkih i saobraćajnih gužvi, sakrila bih se, popila osvežavajuće piće i uživala u lepom pogledu sa hotelske terase Les Etoiles Rooftop Hotel Atlante Star.

Ako bih htela da se izgubim u rimskim ulicama izabrala bih ulicu Via dei Coronari, koja se nalazi u blizini trga Navona, prepuna šarmatnih radnjica i napravila kafe pauzu i malom simpatičnom baru Casa & Bottega.

Ako bih htela da meditiram izabrala bih baziliku Basilica di Sant’Agostino, a potom se divila bogatstvu znanja i svetu knjiga u biblioteci Biblioteca Angelica, koja se nalazi uz samu crkvu.

Ako bih htela da odam počast bogovima otišla bih u nekadašnji rimski hram Pantheon.

Ako bih htela da posetim jednu od najboljih izložbi, izabrala bih Scuderie del Quirinale.

Ako bih želela da me opčini čista lepota posmatrala bih Sikstinsku kapelu, a ako bih želela da se podsetim renesansne elite stala bih ispred Rafelove slike “Atinska škola“. Ovi biseri lepote se čuvaju u Vatikanskim muzejima

Ako bih želela da osetim boemsku atmosferu, i usrećim moje nepce i stomak izabrala bih  Trastevere i ako bih želela da sve začinim sa radoznalošću svratila bih do legendarnog bara  San Calisto. Kao što kažu, to je živa razglednica, gde možete naći sve arhetipove “barskih Rimljana”…

Ako bih želela da sebi poklonim nešto slatko, što se topi u ustima, izabrala bih kremasti kolač tiramisù u jednoj maloj poslastičarnici  Zum Roma blizu trga Campo dei fiori, koja s posebnom pažnjom bira sastojke za različite vrste domaćeg tiramisua.

Ako bih želela da se povežem s prirodom otišla bih u šetnju u drugi po veličini park u Rimu, Villa Doria Pamphilj.

Ako bih htela da zaplovim vodama umetnosti gde se poezija i muzika smenjuju u jedinstvenoj toploj porodičnoj atmosferi izabrala bih Teatro Arciliuto.

Ako bih želela da se poklonim velikom Marku Aureliju otišla bih u Kapitolske muzeje (Musei capitolini).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: