Mi smo ono što ostavljamo iza sebe

Zašto je nasleđe važno? Dalaj Lama je rekao da postajemo besmrtni prenošenjem znanja. Šta želimo da ostavimo svetu i budućim generacijama? Ispričajte vašu priču koja može nekome postati vodič. Ako se osvrnemo, sve velike ličnosti su nastavile da žive kroz njihove principe i ono što su učinile za čovečanstvo. One su poput visokih planina, stabilne, sijaju kao zvezde, osvetljavaju nam put koji treba da sledimo. Dok će zarobljenici svog egoizma  nestati zaboravljeni, ne ostavljajući trag iza sebe. Kao što je G-din Barnum, jedan od najvećih šoumena ikada, rekao:  “Najuzvišenije umeće je učiniti druge srećnim.”

Možda možemo početi da se pitamo koji problem s kojim se trenutno suočava čovečanstvo možemo rešiti? Zasaditi cvet, drvo, pitati se da li se možda u našem komšiluku nalazi osoba starija, bolesna osoba kojoj možemo nekako da pomognemo, umesto da bacamo višak hrane možemo je dati onome ko je gladan, biti savesniji i pažljivo se odnositi prema prirodi i štititi je. Dokle god postoji volja postoji i nada.

Čovečanstvu su potrebni heroji. Da, primeri hrabrosti, moralnih kvaliteta, jasnih i ispravnih kriterijuma. Neko ko će ostaviti pozitivan uticaj na svet. Danas živimo u svetu velikih mogućnosti, zavisi od nas da li ćemo se izgubiti ili ćemo ih iskoristiti na najbolji mogući način tako što ćemo napraviti prave izbore. Potrebna nam je kultura, tako da ćemo moći da cenimo, prepoznamo i negujemo prave vrednosti i poštujemo prošlost i ono čemu nas ona uči. Uvek nas uči da budemo humaniji, puni poštovanja, velikodušni, lepi. Potrebna nam je ljubav. Trebalo bi da je širimo u velikim količinama. Ona je pokretačka snaga. Mi smo ti koji smo odgovorni za našu budućnost. Potrebno je pomažemo i podržavamo jedni druge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: