Sve počinje od humanosti

Zašto je toliko važno biti human? Mislim da je ovo jedini način da se živi jedan ispunjen i srećan život. Šta može biti važnije od toga da živiš dostojanstven život, a još više da učiniš dostojanstvenim drugo biće.   

Sve počinje od nas, s onim što nosimo u sebi. Ništa ne uzdiže više našu dušu nego kad smo humani.  Zar nije divan osećaj kad pomilujemo dete, poklonimo i dajemo nešto, pomognemo staroj osobi, osmehnemo se nepoznatoj osobi, damo hranu nekome ko je gladan ili odeću nekome kome je hladno ili je beskućnik. Pomognemo prijatelju u nevolji. Ulijemo nadu bolesnoj osobi. Pozovemo bližnje koji žive daleko od nas i kažemo im koliko nam je stalo do njih i koliko ih volimo.

Svet je pun izvanrednih primera velikih žena i muškaraca koji su živeli skromno, i to ih nije sprečilo da doprinesu čovečanstvu pomoću njihovih veličanstvenih dela.  Postoji jedna žena u mojoj zgradi koja svake godine za Božić ukrašava ulaz i sadi i neguje biljke u našoj maloj bašti.  Uvek je nasmejana. Jako je malo potrebno da bi čovek bio human.

Stalo mi je do tebe. Volim te. Hvala ti. Žao mi je. Oprosti mi. Ja sam odgovoran za tebe. Kako ćete znati da ste humani? Bićete veoma duboko dirnuti i inspirisani sa svakim humanim korakom koji preduzmete, i vaše srce će biti ispunjeno neopisivom srećom. Samo napred i ne zaustavljajte se!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: